Zwemmen

Voor iedereen...

Wat is het?
Iedere zaterdagochtend van 11.00 – 12.00 uur is zwembad De Schaeck het domein van Sportief Evenwicht Twello (SET). In dat uur kunnen leden van SET in alle rust (zonder andere bezoekers) van het gehele zwembad gebruik maken. Zwemmers met een verstandelijke, lichamelijke, visuele of auditieve beperking zijn van harte welkom, evenals kinderen en volwassenen die om welke reden dan ook baat hebben bij een prikkelarme omgeving. Het gehele zwembad is dan alleen beschikbaar voor Sportief Evenwicht Twello. Het zwemmen gebeurt in een veilige omgeving.

In het doelgroepenbad (temperatuur ca. 30 graden C) begeleidt een deskundige fysiotherapeut(e) de sporters. Ook zijn er vrijwilligers beschikbaar die de sporters die dat nodig hebben kunnen helpen bij de oefeningen en de spelletjes in het water.

In het grote zwembad kunnen sporters die dat prettig vinden, zelfstandig baantjes zwemmen.

Ook is het mogelijk voor (jonge) sporters die nog niet kunnen zwemmen, individueel, op een ander moment i.o.m. het zwembad, zwemles te krijgen. De zwemlessen worden gegeven door een zeer ervaren zweminstructrice. Van enige tijdsdruk is geen sprake zodat er veel aandacht is voor de (jonge) sporter.

Voor sporters die moeilijk ter been zijn, zijn rolstoelen beschikbaar. Met een tillift kunnen de rolstoelen in en uit het water getild worden, zodat iedereen met welke beperking dan ook mee kan doen.
Het zwemmen gaat in een ontspannen sfeer, op recreatieve en/of therapeutische basis, zodat iedereen veel plezier kan beleven in sporten in het zwembad. Er is geen mogelijkheid tot wedstrijdzwemmen.

Voor wie?
Iedere sporter met welke beperking dan ook en in de leeftijd tussen de 4 en 85 jaar kan bij ons komen zwemmen. Als je belangstelling hebt, mag je komen kijken en mag je 4 x gratis meezwemmen. En na die 4 weken kun je beslissen of je wel of niet lid wordt van onze zwemgroep.

Kosten & lidmaatschap
De kosten voor 1 uur zwemmen per week zijn € 55,00 euro per kwartaal gebaseerd op een jaar lidmaatschap.
Het lidmaatschap van Sportief Evenwicht Twello is voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 1 maand voor einde van het kwartaal. Onderbrekingen in het lidmaatschap zijn behoudens langdurige ziekte niet mogelijk.

Wanneer?
Iedere zaterdag van 11:00 tot 12:00 uur. (met uitzondering van de periode van de zomervakantie voor het basisonderwijs van regio midden en de periode rondom de kerst en nieuwjaar)
LET OP! Op de volgende dagen is er geen zwemmen:
Zaterdag 27 april (Koningsdag)
Zaterdagen 3, 10, 17, 24, 31 augustus (zomervakantie)
Zaterdag 7 september (Klompenweekend)

Instructeurs
Ervaren zweminstructeurs, toezicht van een zwemdocent en ondersteuning van diverse vrijwilligers.

Meer informatie?
Voor vragen of het volgen van een proefles kun je contact opnemen met Sandra Barmentloo, coördinator zwemmen Sportief Evenwicht Twello.

Telefoon: 055-3232012
Email: zwemmen@sportiefevenwichttwello.nl